Проросійські бойовики передадуть з ОРДЛО Україні дев’ятьох полонених, повідомляє Денісова
УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передадуть «через посередника» дев’ятьох незаконно утримуваних осіб.

Про це Денісова сказала журналістам на КПВВ «Золоте» у Луганській області. Вона відзначила: «Я опираюся на те, що буде передача тих, які незаконно утримувалися у так званих «ЛНР», «ДНР». Я думаю, що сьогодні ввечері (20 січня) або завтра зранку (21 січня) їх передадуть через такий маршрут: Луганськ, Донецьк — Ростов-на-Дону — Мінськ — Київ. Тобто ми в очікуванні».

 

☝️Наша делегація відвідала КПВВ «Золоте», робота якого наразі заблокована. ☝️Ознайомилися з поточною ситуацією та проблемними питаннями, які потребую негайного вирішення. ☝️Під час пресбрифінгу відповіла на питання журналістів, які стосувалися звільнення наших громадян, які перебувають у незаконному ув’язненні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, повідомила інформацію щодо громадян України, односторонню передачу яких було анонсовано представниками так званих «ДНР» та «ЛНР». ‼️Докладніше у відео👇👇👇

Posted by Людмила Денісова on Wednesday, January 20, 2021

За словами чиновниці, окупанти доставили до слідчого ізолятору в Луганську три людини, яких вони готують на передачу, і в Донецьку до СІЗО шість людей.

Денісова зазначила, що більше ніякої інформації, в тому числі й імена цих людей, вона не може надати.

17 січня спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович і голова делегації Леонід Кравчук написали, що спецслужби перевіряють тих осіб, яких бойовики зібрались «повертати» Україні за посередництва кума Путіна Віктора Медведчука.

Арестович тоді написав: «Спецслужби України проведуть перевірку осіб, яких маріонеткові «органи» готують до «повернення», а пропуск і зустріч цих осіб через лінію розмежування, якщо він відбудеться, буде організований уповноваженими державними органами України».

Напередодні окупанти з ОРДЛО заявили, що передадуть Києву полонених українців. 

Кравчук заявив, що Україна подала бойовикам список на обмін полоненим