Протикорабельні ракети Harpoon вже в Україні — речник Одеської ОВА (відео)

Україна вже отримала протикорабельні ракети Harpoon. Про це повідомив Сергій Братчук, речник Одеської військової адміністрації.

Як він пише, за оцінками американських фахівців, для виведення з ладу авіаносця знадобиться влучення п'яти ракети, для знищення крейсера — чотирьох, а есмінця — двох. Одна ракета здатна заподіяти серйозних руйнувань при попаданні в невеликий корабель або катер.

«Наразі нам передано стільки «Гарпунів», що ми можемо потопити весь ЧФ РФ. Чому б ні?», — зазначив Братчук.

Відзначимо, що крім нього офіційно надходження ракет в Україні ще ніхто не підтверджував.

В той же міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна отримує пускові установки наземного базування та відповідну кількість протикорабельних ракет «Harpoon».

Новітню зброю надають Данія, Великобританія, Нідерланди, і як сподівається міністр, до цього процесу долучаться й інші держави.

 

💥Україна отримує пускові установки наземного базування та відповідну кількість протикорабельних ракет «Harpoon». Новітню зброю надають Данія🇩🇰, Великобританія🇬🇧, Нідерланди🇳🇱, до цього процесу долучаться й інші держави. 🔥Ці ракети будуть обороняти Україну від ворожого російського морського компоненту в Чорному морі. За крейсером «москва»❌ на дно Чорного моря підуть й інші кораблі агресора. Усі запрошуються туди після нашої перемоги у #великавизвольнавійна проти російських загарбників! Резніков Олексій

Posted by Міністерство оборони України on Friday, May 27, 2022

Він також зазначив, що ракети застосовуватимуть підготовлені українські команди.

«Впевнений, що бойове братерство «Гарпунів» та наших «Нептунів» допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі — надійно захистити нашу Одесу», — наголосив міністр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україну вже надійшли САУ М109 — Резніков