Протягом місяця у «Дії» має запрацювати електронне бронювання — Міноборони

Протягом місяця на порталі «Дія» має з'явитися можливість електронного бронювання. Про це заявила заступниця міністра оборони з цифровізації Катерина Черногоренко на конференції Forbes «Гроші для Перемоги», пише Інтерфакс-Україна.

За її словами, Міноборони підтримує якнайшвидший запуск цього функціоналу, а безпосередньо його розробкою займаються Мінекономіки та Мінцифра.

«Усі компанії, які бронюватимуть своїх людей через електронний ресурс, мають користуватися позитивною дискримінацією. Це має бути автоматична поступка: швидко, без додаткових візитів до ТЦК» — розповіла Черногоренко.

Вона відзначила, що Міноборони вже виконало свій блок роботи, який стосується готовності електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

««Все що необхідно з точки зору бази «Оберіг», ми зробили. Найближчим часом буде готова відповідна постанова (Кабінету міністрів — ред.). Я думаю, що для того, щоб підкрутити функціонал, колегам потрібно три-чотири тижні», — сказала Черногоренко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабмін змінив порядок бронювання: списки затверджуватиме Міноборони, а не Генштаб