Провідний інженер «Антонова» виявився російським агітатором — СБУ

Служба безпеки нейтралізувала міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів. До її складу входило шість пропагандистів, одним з яких був провідний інженер підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства «Антонов».

За даними слідства, чоловік на російських інтернет-платформах «Вконтакте» та «Одноклассники» періодично поширював відео з виступами Кадирова, який закликав до «приєднання» окупованих районів України до складу рф.

На Закарпатті затримали мешканця Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в окупованих рф районах.

Також в області викрили двох проросійських агітаторів з Білорусі, що мали посвідки на проживання в Україні. Вони створили акаунти у соцмережах, які використовували для дискредитації Сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв в регіоні.

У Запоріжжі повідомлено про підозру місцевому жителю, який у своїх репостах та інтернет-публікаціях вихваляв окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

Також в Івано-Франківській області до 5,5 років в'язниці засудили мешканку Калуша, яка пропонувала видати росіянам «головних бандерівців».

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

  • 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

  • 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ повідомила про підозру екскерівникам «Антонова», які завадили підготовці оборони аеродрому в Гостомелі