Псевдодипломат з Закарпаття намагався перевезти контрабандні цигарки в Угорщину

Псевдодипломата, який намагався перевезти до Угорщини повний мікроавтобус контрабандних цигарок, затримали співробітники Держприкордонслужби в ніч з 25 на 26 вересня.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Під час перевірки документів українця, прикордонники встановили повну підробку дипломатичної картки і додатку до неї. Потім співробітники Держприкордонслужби виявили, що і номери автомобіля «Mercedes» з дипломатичними знаками також підроблені. Тому вони оглянули і мікроавтобус.

Мікроавтобус був вщент заповнений сигаретами «Compliment» та «Lifa» без марок акцизного збору України (акцизний збір — це непрямий податок, яким обкладаються підакцизні товари).

Водію автобуса пред’явили обвинувачення за ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» та ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

У податковій міліції не виключають причетність окремих співробітників митного поста до сприяння переміщенню через державний кордон України тютюнових виробів.

За 8 місяців 2020 року податкова міліція вилучила 10,7 млн пачок тютюнових виробів та 164 тони тютюну загальною вартістю понад 690 мільйонів гривень.

Раніше ми писали, що житель Черкащини перевозив контрабандні цигарки у Румунію на власному літаку.

Читайте також: У В’єтнамі збиралися перепродати використані презервативи.