ПЦУ офіційно зареєструвала чоловічий монастир у Києво-Печерській Лаврі

Православна церква України зареєструвала статут Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічого монастиря) у якості релігійної організації. Відомості про цю юридичну особу у складі ПЦУ внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру.

Про це повідомляється на сайті церкви.

Очолювати монастир, як юридичну особу, а також у якості духовного керівника буде предстоятель ПЦУ митрополит Епіфіній.

Відзначимо, що рішення про створення монастиря «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра» та його офіційну реєстрацію Синод ПЦУ прийняв ще 23 травня. Тоді ж було вирішено звернутися до Кабінету міністрів з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування новостовореного монастиря.

На території Верхньої Лаври розташовані переважно музейні установи. Верхня лавра перебуває в державній власності і нею опікується Національний заповідник Києво-Печерська лавра. Нижня Лавра перебуває в довгостроковій оренді і нею користується УПЦ (МП).

Нагадаємо, 1 листопада РНБО доручило Кабміну у двомісячний термін провести перевірку «наявності правових підстав та дотримання умов користування» УПЦ (МП) майном на території Києво-Печерської лаври.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

РНБО запровадила санкції проти очільника Лаври Павла та екснардепа Новинського — ЗМІ