Путін аплодуватиме стоячи, якщо Байдена не буде на Саміті миру — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що «путін аплодуватиме стоячи», якщо на Саміті миру в Швейцарії не з’явиться президент США Джо Байден.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо.

«Я знаю, що Америка підтримує саміт, але ми з вами не знаємо, на якому рівні. Я вважаю, що це не дуже сильне рішення, при всій повазі до кожної людини у Сполучених Штатах Америки— сказав Зеленський.

За його словами, президент Байден «потрібен Саміту миру, потрібен іншим лідерам, які дивляться на реакцію США».

«Неприсутність його — цьому тільки буде аплодувати путін, особисто аплодувати путін, при чому стоячи», —сказав Зеленський.

Глава держави також додав, що Україна очікує відповіді щодо участі у Саміті від Китаю та Бразилії. Крім того, вже є «позитивний сигнал» від деяких «представників Африканського континенту».

«Я вважаю, що президент Байден потрібен Саміту миру, потрібен іншим лідерам, які дивляться на реакцію Сполучених Штатів Америки. Неприсутність його — цьому тільки буде аплодувати Путін, особисто аплодувати Путін, при чому стоячи», — додав президент.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бельгія та Україна підписали безпекову угоду: у чому її унікальність