Путін більше не вимагає «денацифікації», «демілітаризації» та особливого статусу для російської мови — FT

В проєкті можливої угоди про припинення бойових дій більше немає вимог «денацифікації», «демілітаризації» та статусу для російської мови. РФ згодна з гарантіями безпеки для України та її вступом в ЄС. Але від НАТО доведеться відмовитися. Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на власні анонімні джерела.   

За даними видання, поступки москви пов'язані повними невдачами рф в ході військових дій в Україні. Це може бути першими ознаками прогресу в мирних переговорах, хоча, коли мова заходить про можливість зустрічі путіна і Зеленського, кремль каже, що прогресу немає.

Варто відзначити, що тільки но розпочинаються перемовини між Україною та рф щодо припинення вогню, західна преса систематично публікує проєкти домовленостей, які потім спростовуються. Наприклад, так було 16 березня, коли The Financial Times повідомило про домовленості за 15 пунктами серед яких відмова вступу в НАТО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.