Путін був тим, хто схвалив передачу бойовикам комплексу «Бук», який збив літак рейсу МН17

Є вагомі підстави вважати володимира путіна тим, хто схвалив передачу комплексу «Бук» бойовикам на Донбас у 2014 році. З цієї установки збили літак рейсу MH17.

Такого висновку дійшла Спільна слідча група (JIT), повідомляє Reuters.

Згідно з розслідуванням, у телефонних розмовах російські чиновники стверджували, що рішення про надання військової підтримки залишається за президентом путіним. Схвалення навіть відкладали на тиждень, оскільки він перебував на саміті у Франції 5 та 6 червня.

«Існує конкретна інформація про те, що прохання сепаратистів було передане президенту, і що це прохання було задоволене. Невідомо, чи згадується в запиті система «Бук»... Хоча ми говоримо про вагомі докази, планка повних і переконливих доказів не досягнута», — мовиться у звіті.

Через відсутність чітких доказів міжнародні прокурори завершують розслідування збиття літака без висунення нових обвинувачень. У прокуратурі заявили, що не можуь ідентифікувати конкретних солдатів Курської 53-ї бригади, відповідальних за пуск ракети.

Прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що відчуває «гірке розчарування».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Він майстерний брехун»: Кулеба прокоментував «обіцянку» путіна не вбивати Зеленського