Путін через президента Гвінеї-Бісау передав Зеленському пропозицію «налагодити мости»
ОПУ

У середу, 26 жовтня, президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало зустрівся з Володимиром Зеленським після зустрічі у Москві з володимиром путіним.

Як повідомив після зустрічі український лідер, Сісоку Ембало переказав йому пропозицію від путіна. Мовляв, той пропонує «налагодження мостів» та «розблокування відносин».

«Росія хоче налагодити мости. Я пану президенту <Гвінеї-Бісау> глибше показав, що у нас відбувається. Я сказав, щоб були мости між тими чи іншими державами, треба, щоб інфраструктуру не підривали в одній із держав. Тоді, мені здається, про щось у майбутньому нам можна говорити. Друге питання із ким говорити», — відповів Зеленський на «привіт» з Кремля.

Щодо бажання москви «розблокувати відносини» Зеленський зазначив, що росії варто почати, приміром, з розблокування Чорного моря.

«Щоб говорити про будь-який діалог, треба, щоб одна держава поважала іншу державу, її територіальну цілісність, суверенітет і її кордони. Саме з таких фундаментальних речей починається будь-що. Поки що цього немає. А бажання російського президента говорити, я думаю, що це не більше, ніж спланована риторика, яка повинна спрацювати на його внутрішню аудиторію і на аудиторію тих держав, які ще не ізолювали політику між своєю державою і державою під назвою «росія»,  сказав Зеленський.

Що таке «брудна бомба» та як західні країни відреагували на нові вигадки країни-агресорки