Путін дограється, що українські ракети будуть спрямовані на Москву — Арестович
УНІАН

Олексій Арестович, речник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі, заявив, що українські ракети можуть націлити  на Москву в найближчому осяжному майбутньому.

Про це він сказав на телеканалі «Дом».

«Путін дограється зі своєю політикою до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву в якомусь найближчому осяжному майбутньому з однієї простої причини: ми працюємо над ракетною програмою. І наші ракети оперативно-тактичного рівня зможуть діставати до Москви», — заявив Арестович.

 

За його словами, це може стати паритетною відповіддю на дії Росії. Мовляв, якби з її боку не було анексії Криму та агресії на Донбасі, ніколи б українські ракети на Москву не спрямовували.

Гучну заяву Арестович зробив, коментуючи реакцію Москви на можливий вступ України до НАТО.

«Нам потрібні не стратегічні партнери, а стратегічні друзі». Зеленський висловився про ЄС і НАТО. Та уникнув відповіді про реформи

Речник нашої делегації сказав, що Кремль сам підштовхнув Україну до НАТО окупацією та агресією, а найкращий вихід для Росії  піти на мирне врегулювання ситуації.

Арестович зазначив, що зараз військовослужбовці НАТО перебувають на території України в рамках навчальних місій. Але тільки-но Україна вступить к НАТО, «кожен український солдат стане солдатом НАТО».

Раніше Росія неодноразовов висловлювала занепокоєння тим, що сусідня Україна фактично стала на шлях вступу до Альянсу.

На думку Арестовича, обговорювати з РФ загрози, які вона бачить у цьому, можна лише після виводу російських військ з Донбасу і Криму та виплати репарації Україні.

«Тоді ми можемо говорити, як нормальні країни. Зараз ні, тому що ми  військові противники. І до такої ситуації призвела саме Росія», — наголосив Арестович.

«Це не людина, це бот». Арестович каже, що посилає матом на своїй сторінці як приватна особа