«Путін хоче утопити Україну у крові своїх солдат»: Зеленський — про мобілізацію в рф

Президент Володимир Зеленський заявив, що погрози путіна та оголошення часткової мобілізації в рф не вплинуть на плани України щодо деокупації своїх території.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild.

За його словами, рішення про мобілізацію свідчить, що у росії «проблеми з офіцерами та іншим військовим персоналом». Президент наголосив, що російські солдати приходять в Україну та гинуть, або просто розбігаються.

«Він (путін — ред.) хоче утопити Україну у крові, але також і у крові своїх солдат», — підкреслив Зеленський.

Президент також заявив, що не вірить у реальність погроз путіна про застосування ядерної зброї, хоч і не виключає повністю таку загрозу.

«Ми не можемо заглянути у голову цьому чоловіку, є ризики», — зазначив Зеленський.

При цьому він сподівається, що світ не дасть росії застосувати ядерну зброю та закликає країни Заходи не піддаватися на шантаж путіна.

«Завтра путін може сказати: крім України ми ще хочемо частину Польщі, або в іншому випадку ми застосуємо ядерну зброю. Ми не можемо йти на ці компроміси», — закликав президент.

Зеленський наголосив, що ні оголошення мобілізації, ні проведення фейкових референдумів не вплине на позицію України.

«Ми будемо діяти відповідно до наших планів крок за кроком. Я певен, що ми визволимо нашу територію», — сказав президент.

Він також розповів німецьким журналістам, що не дивився відеозвернення путіна, оскільки і так має усю необхідну інформацію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Іване, настав час помирати». Українці публікують меми про часткову мобілізацію в рф (фото)