Путін хоче запропонувати Україні паузу, щоб підготуватися до нового наступу – ЗМІ

Кремль знову просуває ідею переговорів із Києвом, проте володимир путін не збирається відмовлятися від продовження війни, а бажаний режим «припинення вогню» сподівається використати для підготовки до нового наступу у лютому-березні 2023 року.

Про це повідомляє видання Meduza, яке в росії зарахували до «іноземних агентів»

В останні тижні представники російської влади все частіше говорять про переговори з Україною чи країнами Заходу — і, за даними видання, володимир путін справді міркує про поновлення переговорів, незважаючи на відмову Володимира Зеленського вести з ним переговори після анексії чотирьох областей України.

При цьому, пише видання, путін хоче, щоб росія зберегла контроль над територіями на Донбасі, і «взагалі не хоче обговорювати Крим».

За словами двох джерел «Медузи», близьких до кремля, й одного співрозмовника, близького до уряду рф, ці позиції не змінилися.

Однак, російська влада розробила новий «тактичний варіант». Він передбачає не укладання повноцінного мирного договору, а запровадження тимчасового режиму припинення вогню.

Домовитися про це, за задумом кремля, могли б російські та українські військові без залучення перших осіб обох держав.

За словами джерел видання, близьких до Кремля, ймовірно, заради цього договору російська влада готова відвести війська щонайменше із частини захопленої території Херсонської області.

Наразі Кремль намагається «вплинути на західних лідерів» і президента Туреччини Реджепа Ердогана, щоб ті «переконали» Україну повернутися до переговорів із росією.

Крім того під час пресконференції  у п'ятницю, 14 жовтня, російський президент-терорист володимир путін заявив, що начебто найближчим часом російська армія не завдаватиме масованих ракетних ударів по Україні. 

«Наразі немає потреби у масованих ударах по території України немає. Поки що є інші завдання», — заявив путін.

Раніше в РНБО повідомляли, що у росії залишилось менше 30% ракет.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ можуть звільнити Херсон вже наступного тижня — Financial Times