Путін хотів посадити у Києві уряд з військових-колаборантів — Данілов

Володимир путін планував у разі швикдого захоплення Києва та окупації України сформувати колабораційний уряд з військових високого рангу.

Про це Олексій Данілов, секретар РНБО, розповів в інтерв'ю Суспільному.

«Після того (росіяни, — ред.), як вони мріяли, що вони за 2-3 дні займуть нашу країну, деякі люди з великими погонами з честю і совістю мали очолити уряд, усі наші інституції, — це були українські військові самого високого рівня», — зазначив він.

Данілов назвав «вбросами» чутки, що росія хотіла привести до влади Олега Царьова чи інших ексрегіоналів.

«Дивно було б, якби нами тут керував хтось (громадяни рф, — ред.). І коли вброси, що тут буде керувати Царьов, якісь інші люди — ні, це люди, які мали і мають громадянство України і мають великі зірки на своїх погонах поки що», — пояснив він.

При цьому секретар РНБО не назвав імена військових та не уточнив, чи вони несуть зараз службу, чи перебувають у відставці.

За його словами, роль «сірого кардинала» при такому уряду відводилася куму путіна Віктору Медведчуку.

Раніше Данілов розповів, що голова Чечні рамзан кадиров під час особистої зустрічі 3 лютого з путіними пообіцяв ліквідувати Володимира Зеленського.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Колаборанти й окупанти призначили «мера» в розбомбленому Маріуполі (відео)