Путін і Кім Чен Ин підписали договорів про стратегічне партнерство: що відомо

Російський правитель володимир путін та голова Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про «всеосяжне стратегічне партнерство між рф і КНДР». Про це пишуть росЗМІ.

Путін заявив, що документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників, та додав, що рф «не виключає для себе розвитку військово-технічного співробітництва з КНДР».

Деталі договору наразі невідомі.

Кін Чен Ин при цьому заявив, що повністю підтримує російську війну проти України, назвав путіна «найкращим другом корейського народу» і додав, що підписаний договір має «миролюбний та оборонний характер».

Це перший візит путіна до КНДР з 2000 року. У Пхеньяні його зустрічали у «радянському стилі» — з парадом та мітингами на вулицях.

Кім Чен Ин приїздив до росії минулого вересня і зустрічався з путіним на космодромі Східний в Амурській області. За даними західних ЗМІ, тоді диктатори домовилися про постачання північнокорейських балістичних ракет до рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

КНДР відправила росії 5 млн снарядів та десятки балістичних ракет — Південна Корея