Путін міг замінити генерала Дворнікова, який у квітні очолив війська рф в Україні — ЗМІ

Генерала Олександра Дворнікова, якого у квітні путін нібито призначив керувати усіма військами рф в Україні, вже могли замінити.

Про це пише The New York Times.

Джерела видання розповіли, що генерала не бачили вже два тижні, через що у Пентагоні припускають його відсторонення від командування.

При цьому група журналістів-розслідувачів Conflict Intelligence Team ще 26 травня повідомляла, що командування російськими військами на Донбасі передали заступнику міністру оборони, начальнику головного військово-політичного управління ЗС рф генерал-полковнику Геннадію Жидко. Раніше він командував Східним військовим округом та брав участь у військовій операції у Сирії.

Офіційно перетановки у командуванні військ в Україні в рф традиційно не коментують.

NYT з посиланням на співрозмовників у Пентагоні пише, що після свого призначення Дворніков намагався налагодити взаємодію повітряних і наземних підрозділів та зміг досягнути у цьому певного прогресу.

Проте системні недоліки російської армії нікуди не ділися. Опитані виданням військові експерти розповіли, що головний з них — відсутність у молодших офіцерів можливості та здатності самостійно ухвалювати рішення на полі бою.

Як відзначають в Пентагоні, російська армія продовжує наслідувати ще радянський принцип керівництва, коли усі команди віддає вище керівництва і їх мають виконувати без обговорень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В рф заявили про успішне завершення випробувань надзвукової ракети «Циркон»