Путін наказав захопити Донеччину до 15 вересня — Генштаб ЗСУ
Генштаб ЗСУ

Окупанти отримали наказ від путіна про вихід на адміністративні межі Донецької області до 15 вересня.

Про це на брифінгу заявив Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

За його словами, окупанти продовжують утримувати окуповані райони Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей та створюють умови для відновлення наступу.

«Так, російські окупаційні війська вчергове коригують свої плани та дії відповідно до наказу Путіна щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області до 15 вересня», — розповів Громов.

Також він зазначив, що окупанти перегруповують 3 армійський корпус на окуповану територію, імовірно, для створення умов для відновлення наступу на Донецькому напрямку.

«За отриманими даними, через значні втрати в особовому складі вищим командуванням зс рф прийнято рішення про розформування 31 окремої десантно-штурмової бригади повітряно-десантних військ та 22 окремої бригади спеціального призначення, в яких з урахуванням втрат залишилося в живих менше 20% особового складу», — сказав Громов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 1 вересня