Путін не поїде до Туреччини та Індії: росЗМІ пишуть, що він боїться через ордер на арешт

Президент рф володимир путін не поїде на саміт лідер Шанхайської організації співробітництва. Про це пишуть росЗМІ з посиланням на джерела у Кремлі. Водночас МЗС Індії повідомило, що зустріч взагалі відбудеться у «віртуальному форматі».

Також путін не поїде до Туреччини на інаугурацію президента Реджепа Ердогана, яка відбудеться 3 червня. Офіційну делегацію росії очолить спікер Держдуми В'ячеслав Володін. При цьому турецька газета Hürriyet писала, що путін може приїхати до Туреччини з окремим спеціальним візитом, після якого до Ердогана може завітати і президент Володимир Зеленський.

Російське видання «Вёрстка» з посиланням на високопоставлене джерело у російському парламенті пише, що путін не хоче виїжджати за кордон через ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду. Крмі того, на його поведінку нібито вплинули нещодавна атака дронів на Креміль і тепер він хоче мінімізувати ризики.

«У будь-якому випадку, таку думку транслюють в кулуарах Кремля. Відчуття безпеки (у путіна) немає», — зазначило джерело джерело.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення путін виїжджав з росії лише 10 разів, востаннє — 19 грудня 2022 року до Мінська.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міністр юстиції ФРН заявив про готовність заарештувати путіна: як відреагували в росії та Україні