Путін не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною для миру — ISW

Російський диктатор путін не зацікавлений у перемовинах для досягнення миру та не відмовляється від своїх цілей в Україні.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначають, що 2 грудня путін спілкувався по телефону з Олафом Шольцом. Російський президент заявив, Україна нібито категорично відмовляється від переговорів з рф через допомогу західних країн.

Фахівці додають, що розмова лідерів ФНР та росії збіглася з заявою Джо Байдена. Зокрема, президент США заяви, що готовий говорити з путіним, якщо той хоче закінчити війну. Тоді речник очільника рф Дмитро Пєсков відкинув пропозицію про виведення військ і відкинув її. Крім того, глава мзс рф Лавров наполягав, що Захід повинен обговорити «гарантії безпеки», які Москва запропонувала у грудні 2021 року.

На думку аналітиків, такою риторикою рф намагається створити у Заходу враження, що її потрібно залучити до переговорів.

«Кремль, ймовірно, має намір створити динаміку, за якої західні офіційні особи пропонуватимуть рф превентивні поступки в надії переконати росію розпочати переговори, не вимагаючи значних попередніх поступок у відповідь. Кремль також зберіг свою розпливчастість щодо теми переговорів, ймовірно, аби переконати Захід розпочати процес без чіткого визначення того, чи ведуться переговори про припинення вогню, мирний процес чи остаточну мирну угоду», — зазначають в ISW.

Додають, що від тимчасової угоди вигоду отримає лише росія. Вона матиме час для зміцнення армії під час паузи, а згодом може продовжити агресію проти Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В ISW оцінили можливість вступу Білорусі у війну на боці рф