Путін пересів на бронепоїзд після вторгнення в Україну — ЗМІ

Російський диктатор путін почав активніше використовувати для пересування рф  бронепоїзд.

Про це йдеться у розслідуванні російського видання «Досьє».

Журналісти зазначають, що глава рф почав користуватися бронепоїздом восени 2021, коли росіяни активно готувалися до вторгнення в Україну.

«Після початку війни він їздить на ньому дедалі частіше — особливо у свою улюблену резиденцію на Валдаї», — пише видання.

На думку розслідувачів, путін пересів на потяг, аби його не могли відстежити. Адже трекінгу поїздів у режимі реального часу, на відміну від літаків, немає. Також російський очільник вимушений користуватися залізницею, щоб відвідувати резиденції неподалік Чорного моря — там польоти заборонені через війну.

Ззовні бронепоїзд путіна майже не відрізняється від звичайних, але у нього не чотири осі, а шість, а також на даху вагонів розміщено спецобладнання. Розклад інших потягів у росії складають так, аби бронепотяг путіна міг їхати без зупинок з максимальною швидкістю.

До складу поїзда путіна входять вагони зі спальнею та робочим кабінетом, вагони для осіб, які його супроводжують тощо. Склад інших вагонів формують під певну поїздку. Вартість потяга оцінюють у понад 1 млрд рублів.

За даними журналістів потяги для президента виготовляє компанія «Гранд Сервіс Експрес». Раніше співвласником цієї компанії був Кирило Ковальчук, племінник близького друга путіна. Зараз компанією володіють кіпрська Sorena Investments Ltd та Piper Participation Corp із Британських Віргінських островів, які пов’язані Ковальчуком.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Мудак, гнида і педофіл». Оприлюднено список слів, якими росіянам заборонено називати путіна в інтернеті