Путін перевів Шойгу з Міноборони у Радбез рф

Російський диктатор володимир путін звільнив Сергія Шойгу з посади міністра оборони, яку він обіймав з 2012 року, і призначив секретарем Ради безпеки рф. Про це пишуть росЗМІ.

Також Шойгу буде заступником путіна у Військово-промисловій комісії рф та очолить Федеральну службу з військово-технічного співробітництва.

Новим очільником Міноборони рф стане Андрій Бєлоусов, який до цього працював першим віцепрем’єром. Американський інститут вивчення війни нагадує, що на цій посаді він курував виготовлення безпілотників та відіграв важливу роль у переведенні російської економіки на військові рейки. Тож, імовірно, після його призначення тренд на мілітаризацію рф продовжиться.

При цьому начальником Генштабу рф залишиться Велерій Герасимов. Речик путіна Дмитро Пєсков заявив, що його міняти не збираються.

Водночас з посади секретаря Радбезу рф звільнили Миколу Патрушева, який займав її  з 2008 року. У Кремлі заявили, що він перейде на нове місце роботи. Зазначимо, що його син Дмитро у новому складі уряд отримав посаду віцепрем’єра.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Бєлгороді обвалився підʼїзд багатоповерхівки, є загиблі і постраждалі (відео)