Путін планує об'єднати окуповані території України в один «федеральний округ росії» — ЗМІ

Псевдоутворення «ДНР» та «ЛНР», а також окуповані території Запоріжжя і Херсонщини планують об'єднати в один «федеральний округ» у складі росії.

Про це повідомляє російське видання «Медуза» із посиланням на три джерела, близькі до адміністрації володимира путіна.

Співрозмовники ЗМІ заявили, що округ має з'явитися після проведення незаконних «референдумів» про приєднання до рф. За даними джерел, питанням анексії українських територій займається керівник департаменту адміністрації президента із питань Держради Борис Рапопорт.

Він нібито керує вибором кадрів для роботи в окупаційних адміністраціях, які повинні будуть організувати «референдуми». Як повідомляють джерела «Медузи», зараз розглядають дві дати їх проведення — в середині липня або 11 вересня, коли проходитимуть губернаторські вибори в рф.

Видання зазначає, що Борис Рапопорт і сам зараз перебуває на Донбасі та періодично відвідує Херсонську та Запорізьку області. Одне із джерел «Медузи» навіть називає його головним кандидатом на посаду представника президента у федеральному окрузі, в який мають увійти анексовані території.

Денис Пушилін та Леонід Пасічник можуть втратити свої пости ватажків так званих «ДНР» та «ЛНР», на їхні місця хочуть прислати росіян.

Теорію про нову анексію українських територій підтверджують слова володимира путіна про те, що «роль сучасної росії полягає в тому, щоб повертати та укріплювати суверенітет і території».

Путін навіть провів аналогію з епохою Петра І в часи Північної війни, підкресливши, що той нічого не забирав у Швеції, а «повертав та укріпляв».

«Судячи з усього, на нашу долю також випало повертати та укріплювати, і якщо ми будемо виходити з того, що ці базові цінності є основою нашого існування, ми досягнемо успіху у вирішення завдань, які стоять перед нами», — заявив російський президент на зустрічі з молодими підприємцями 9 червня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У путіна вже заявляють, що їх зустріч із Зеленським зараз неможлива