Путін поговорив з президентом Фінляндії та назвав рух країни до НАТО «помилкою»
Twitter / Sauli Niinistö

Президент Фінляндії Саулі Нійністе провів телефонну розмову із президентом росії володимиром путіним, обговоривши плани країни вступити до НАТО.

У пресслужбі фінського лідера заявляють, що він поінформував путіна про намір подати заявку на вступ в Альянс у найближчі дні.

Нійністе у розмові зазначив, що вимоги рф про нерозширення НАТО та повномасштабне вторгнення в Україну докорінно змінили безпекову ситуацію у Фінляндії.

«Розмова була відвертою та прямолінійною, без загострень. Важливо уникати напруги», — додав фінський президент.

Тим часом у кремлі заявили, що путін назвав відмову Фінляндії від багаторічної політики воєнного нейтралітету «помилковою» та запевнив у «відсутності загроз» для країни.

Також російський президент попередив свого співрозмовника, що зміна зовнішньополітичного курсу Фінляндії може негативно позначитися на її стосунках з рф.

Нагадаємо, нещодавно глава «Роскосмосу» «пожартував» про удар стратегічним ракетним комплексом по Фінляндії та Швеції у разі їхнього вступу до Альянсу.

Тим часом правляча Соціал-демократична партія Фінляндії підтримала приєднання країни до НАТО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ердоган виступив проти вступу до НАТО Фінляндії та Швеції