Путін порівняв проєкт Зеленського про корінні народи України з нацистами
Getty Images

Президент Росії Володимир Путін розкритикував законопроєкт українського колеги Володимира Зеленського про корінні народи України. Очільник Кремля назвав законопроєкт гаранта таким, що нагадує «теорію і практику нацистської Німеччини».

Про це повідомляє BBC.

Згідно з документом, корінним народом вважається етнічна меншість, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої культури і при цьому не має власного державного утворення за межами країни.

В проєкті закону як корінний народ не згадуються навіть українці, проте Володимир Путін закцентував увагу саме на тому, що до корінних народів не віднесли росіян.

«А як бути людям зі змішаною кров'ю? Сам Зеленський єврей за національністю, я не знаю, у нього, можливо, там, кров намішана. Що робити ось із цими людьми? Їм що зараз, як в нацистській Німеччині будуть міряти черепи, інші частини тіла циркулем і визначати, як там, справжніх арійців і несправжніх?» — наголосив російський лідер в інтервю телеканалу «Росія 24»

Путін пророкує виїзд мільйонів росіян з України.

«Це (законопроєкт — Прим. ред.) призведе до того, що сотні тисяч чи навіть мільйони людей або будуть змушені виїхати, або ж вважатись людьми другого сорту, чи будуть себе переписувати», — підкреслив він.

Також президент Росії розповів, що хоче висловитися на тему України «більш ґрунтовно».

«Можливо, підготую окрему статтю на цю тему [...] Я подумаю над цим», — сказав політик.

Байден і Путін зустрінуться на віллі XVIII століття біля Женевського озера