Путін призначив Поклонську послом в Кабо-Верде. Україна звернулася до уряду держави (оновлено)
Getty Images

Володимир Путін призначив Наталію Поклонську, колишню українську чиновницю та прихильницю анексії Криму, послом в африканську острівну країну Кабо-Верде.

Інформацію про це опублікували на інтернет-порталі правової інформації РФ.

Чутки про це призначення з’являлися в ЗМІ ще у серпні. Можливо, колишня «прокурор» анексованого Криму стала незручною для керівництва Держдуми Росії.

Кабо-Верде — країна на островах Зеленого Мису за 650 км від узбережжя Африки. Це одна з найменш економічно розвинених держав у світі.

Хто така Наталія Поклонська

Наталія Поклонська була українським прокурором до анексії Криму. Коли півострів захопила Росія, вона перейшла на бік окупантів.

Після анексії її призначили «прокурором Криму». У 2016 році пройшла в Держдуму за списком «Єдиної Росії». 

Поклонська відома своєю любов’ю до російського царя Миколи ІІ. На початку березня 2017 вона заявила, що в Сімферополі замироточив бюст монарха, який «помер, щоб ми зробили Росію великою».

В Україні Поклонській інкримінують державну зраду та причетність до незаконної заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

Реакція України на призначення Поклонської послом 

Україна вже порушила перед урядом Кабо-Верде питання злочинної діяльності Наталії Поклонської,.

Про це «Українській правді» розповів Олег Ніколенко, речник МЗС.

«Нагадуємо, що колишня прокурорка російської окупаційної адміністрації в Криму розшукується за державну зраду проти нашої держави. Вона перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії. Сховатися не вийде навіть в Африці», — заявив речник.

Петиція про заборону концертів артистів з Росії набрала необхідну кількість голосів для розгляду