Путін, Україна та ядерна війна. Про що Джо Байден сказав у новому інтерв'ю
Twitter / @POTUS

Президент США Джо Байден дав ексклюзивне інтерв'ю CNN, у якому розповів про свою оцінку володимира путіна та ймовірності ядерного удару з боку рф.

Американський лідер зазначив, що вважає російського президента «раціональним гравцем, який сильно прорахувався», запланувавши вторгнення в Україну. При цьому цілі путіна Байден описав як «смішні».

«Я думаю, його мета не була раціональною. Я вважаю, він думав, що його зустрінуть із відкритими обіймами, що це дім матінки-росії в Києві, і що тут його приймуть, і я думаю, що він просто повністю прорахувався», — сказав Байден.

На запитання, чи використає путін ядерну зброю, американський президент заявив, що сумнівається в цьому.

«Не думаю (що він використає ядерну зброю — Прим. ред.). Але я вважаю безвідповідальним те, що лідер однієї з найбільших ядерних держав світу каже, що він може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні. Це може призвести до жахливого результату», — застеріг Байден.

Також він уточнив, що США і країни НАТО мали обговорення щодо того, як діяти, якщо путін застосує ядерну зброю. Пентагон, за словами Байдена, чітко назвав Кремлю наслідки такого кроку. Станом на зараз США не бачать ознак, що путін планує завдати ядерного удару.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

HIMARS і гаубиці. Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні