Путін заявив, що війна в Україні може стати «тривалим процесом»

Війна в Україні може стати «тривалим процесом», «загроза ядерної війни у світі зростає», а додаткова мобілізація у росії нібито не планується.

Усі ці заяви російський президент путін зробив на засіданні «ради з питань розвитку суспільства та прав людини».

«Звісно, це тривалий процес (війна, — ред.) може бути, але поява нових територій — вагомий результат для росії», — сказав путін і згадав, як Петро І триста років тому боровся за вихід до Азовського моря.

Путін також заявив, що росія буде «послідовно боротися за свої національні інтереси», орієнтуючись при цьому на «мирні засоби», але з готовністю «захищати себе усіма наявними засобами».

Крім того він заявив, що «загроза ядерної війни наростає, чого гріха таїти». Але при цьому традиційно почав перекладати вину на інших та сказав, що росія розглядає ядерну зброю як засіб стримування і не збирається нею «розмахувати як бритвою, бігаючи по усьому світу».

Щодо мобілізації путін запевняє, що нова хвиля у росії поки не планується, а із наявних 300 тисяч мобілізованих половина знаходиться на окупованих територіях, з яких 77 тисяч — у бойових підрозділах. Ще 150 тисяч нібито перебувають на полігонах.

При цьому він визнав наявність проблем з поганим забезпеченням та навіть той факт, що серед російських військових є «люди, які покидають бойові позиції». Хоча водночас і заявив, що таких випадків нібито небагато і вони не становлять проблеми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

22 роки брехні і погроз: як змінювалась риторика путіна про Україну, війну та ядерну зброю