ПВК «Вагнер» може втратити свою цінність для російської армії — розвідка Британії

Британська розвідка повідомляє, що ПВК «Вагнер» у майбутньому може втратити свої цінність в ролі опори для регулярних російських сил.

У Лондоні зазначають, що росія використала «Вагнер» для посилення позицій на передовій та зменшення втрат. Найманці відіграли ключову роль в недавніх боях, враховуючи взяття Попасної та Лисичанська. 

Ці бої коштували групі великих втрат і тепер вона набирає нових членів. Однак «Вагнер» знижує стандарти прийому на роботу, наймаючи засуджених та людей, яких раніше занесли в чорний список. Новобранці проходять вкрай обмежене навчання.

На думку британських розвідників, це вплине на бойову ефективність групи та зменшить її цінність в ролі опори російської армії.

Фахівці нагадують, що керівник «Вагнера» Євген Пригожин отримав звання Героя рф за дії найманців. У той самий час російське керівництво змінює низку високопосадовців у командуванні армією. Це може посилити конфлікти між регулярними силами та «Вагнером».

Нагадаємо, українські військові ліквідували найманця російської ПВК «Вагнер» Євгена Орлова, відомого під псевдонімом Ілля Мазаєв.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія посилює військову підготовку дітей у прикордонній з Україною області — розвідка