Рада ЄС офіційно дозволила в'їзд до Євросоюзу вакцинованим туристам: умови

Рада Європейського Союзу схвалила рекомендації дозволити в'їзд до ЄС вакцинованим іноземним туристам. Щоб відвідати країни-члени ЄС, мандрівник повинен завершити вакцинацію, тобто отримати дві дози препарату щонайменше за 14 днів до поїздки.  

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Для скасування обмежень на туристичні поїздки у країні, з якої турист прямує в ЄС, кількість випадків COVID-19 на 100 тис. жителів за останні 14 днів не повинна перебільшувати 75 випадків. Крім цього до уваги береться прогрес у вакцинації населення проти коронавірусу.  

Схвалені в ЄС препарати від COVID-19 — Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson і AstraZeneca.

Крім того, держави-члени можуть також зняти обмеження на такі поїздки для тих, хто отримав принаймні за 14 днів до прибуття дозу вакцини, що погоджена ВООЗ щодо екстреного використання.

Також зараз представники Європейського парламенту, Європейської комісії та урядів країн-членів домовляються про використання COVID-паспортів. Ці документи дадуть можливість відновити роботу туристичної сфери.

На громадян і резидентів країн ЄС заборона на в'їзд поширюватися не повинна, проте їх — навіть після вакцинації — можуть зобов'язати здавати тести або відбувати необхідний термін в карантині.

ЄС відкриє кордони для вакцинованих туристів із третіх країн