Рада ЄС затвердила новий пакет санкцій проти росії
Pix4Free.org

23 лютого Рада Європейського Союзу затвердила тринадцятий пакет санкцій проти росії.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Обмежувальні заходи вводять проти ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Серед них — представники військового та оборонного секторів рф і пов’язані з ними особи, зокрема ті, які беруть участь у постачанні озброєння з КНДР, а також судді і місцеві політики, відповідальні за незаконну депортацію українських дітей.

Також санкції ввели проти 27 компаній, які підтримують військово-промисловий комплекс рф. Вони підпадають під жорсткіші експортні обмеження щодо товарів і технологій подвійного призначення, а також товарів і технологій, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки.

Частина з них зареєстрована у третіх країнах (Індія, Шрі-Ланка, Китай, Сербія, Казахстан, Таїланд і Туреччина) і брала участь в обході санкцій на поставки до рф високотехнологічної продукції, яка може використовуватися у військовій сфері.

Підсанкційним особам заморозять активи на території ЄС, а європейським громадянам і компаніям заборонять надавати їм кошти. Фізичним особам також заборонять в’їзд на територію ЄС або транзит через неї.

Також Євросоюз додав до переліку заборонених для поставки в рф товарів компоненти для розробки та виробництва безпілотних літальних апаратів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Велика Британія запровадила санкції проти керівників колонії, в якій помер Навальний