Рада може розглянути нову версію законопроєкту про мобілізацію 6 лютого — депутат

Народні депутати очікують побачити нову версію урядового законопроекту про мобілізацію орієнтовно 6 лютого.  Про це пише Українська правда з посилання на парламентарів з різних фракцій.

Нардеп Олексій Гончаренко також прогнозує, що розгляд документу у парламенті відбудеться саме 6 лютого — у день початку нової сесії Верховної Ради. На йому думку, законопроєкт спробують зареєструвати під старим номером 10378.

«Навіщо? Бо якщо реєструвати під новим — то треба два тижні на подачу альтернативних законопроєктів. А це багато часу. Тому, думаю, що будуть реєструвати під старим. Тоді, як їм здається, не треба буде дотримуватись всієї процедури», — пояснив він.

При цьому поки невідомо, які саме зміни внесуть до законопроєкту. За даними УП, 16 січня юристи Міноборони передали свої напрацювання на вивчення головам усіх фракцій. Однак їх знову розкритикували.

«Ми, м'яко кажучи, розгнівані, бо не бачимо особливого покращення тексту. Незрозуміло, що реально там переписали. Ну ніяк не зберемо ми голосів під інші формулювання того самого, що було в першій версії. Треба його реально переписати», — розповів виданню один із депутатів фракції «Слуга народу».

Водночас Гончаренко пише, що Кабмін поки не повернув законопроєкт і депутатам невідомі нові пропозиції влади.

При цьому на вихідних (19-20 лютого) планується засідання парламентського комітету Нацбезпеки, на якому розглянуть пропозиції та зауваження фракцій до документf.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рада ухвалила законопроєкт про реєстри військового обліку та цифровізацію армії