Радник Байдена розповів, чого очікувати від нового командувача військ РФ в Україні

Генерал Олександр Дворніков, який очолив російські війська у війні проти України, продовжить жорстокі атаки проти мирних жителів, але не зможе змінити ситуацію на користь рф.

Про це заявив Джейк Салліван, радник американського президента з питань нацбезпеки, повідомляє CNN.

«У цього конкретного генерала є резюме, яке включає жорстокість проти мирних жителів в інших театрах воєнних дій — у Сирії — і ми можемо очікувати те ж саме й тут. Цей генерал стане ще одним автором злочинів і жорстокості проти мирного населення України», — сказав Салліван.

Однак радник президента США вважає, що РФ уже зазнала «стратегічного провалу» і тому призначення Дворнікова не покращить шанси путіна на перемогу у війні.

«Жодне призначення будь-якого генерала не зможе змінити того факту, що росія вже зазнала стратегічної поразки в Україні. Вони думали, що зможуть завоювати столицю та захопити інші великі міста з малим опором, що насправді їх зустрінуть з відкритими обіймами […] І те, що ми дізналися протягом перших кількох тижнів цієї війни, це те, що Україна ніколи не підкориться Росії. Не має значення, якого генерала президент Путін намагається призначити», — наголосив Салліван.

8 квітня ЗМІ повідомилм, що путін після невдач на початку вторгнення вирішив реорганізувати свої війська в Україні і призначив їх командувачем 60-річного генерала Олександра Дворнікова.

Саме Дворніков брав участь у другій російсько-чеченській війні, а у вересні 2015 року очолив російські війська, які путін відправив до Сирії для підтримки режиму Башара Асада. В 2016 році його призначили командувачем Південного військового округу ЗС рф.