Ракетами зруйнувати дамбу Київської ГЕС майже неможливо —  Укргідроенерго

Дамба Київської ГЕС має великий запас міцності і тому її прорив у разі ракетного удару російських військ є дуже малоймовірним. Про це повідомляє пресслужба Укргідроенерго.

«Сама станція та гребля спроєктовані та побудовані у 60-х рр. з урахуванням тогочасних загроз, зі значним запасом міцності та стійкості, зруйнувати чи суттєво пошкодити масивні гідротехнічні споруди ураженням ракетою не так просто», — заявили в компанії.

У випадку пошкодження металевих затворів може початися поступовий неконтрольований витік води з Київського водосховища з короткочасним підтопленням деяких територій у нижньому б’єфі, тобто нижче греблі.

Однак у таком разі зони підтоплення будуть незначними та відомі службам ДСНС, які зможуть завчасно повідомити місцевих жителів.

«Тож Укргідроенерго розглядає поширення необґрунтованих оцінок про катастрофічні наслідки можливого прориву греблі Київської ГЕС як сумнівну, недоречну, а часом і шкідливу діяльність, спрямовану на нагнітання паніки», — наголосили в компанії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни намагаються відновити переправу біля Каховської ГЕС (супутникові фото)