Ракетна загроза з Білорусі: у ЗСУ попереджають про можливі ворожі «привітання» на День Незалежності

Російській війська можуть завдати ракетного удару по Україні на День Незалежності. Про це повідомив на брифінгу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, ЗСУ постійно спостерігають за переміщенням військ та боєприпасів противника на території Білорусі, зокрема ракет типу «Іскандер».

«Це (переміщення, — ред.) відбувається постійно. Якщо прилітає Іл-76 на один з аеродромів у Білорусі, то це означає, що він привіз те чи інше озброєння. Противник нарощує свої сили в Білорусі, тут є і політична складова, щоб загрожувати Заходу, а також щоб постійно загрожувати Україні», — зазначив він.

Ігнат підкреслив, що загроза з Білорусі є завжди, оскільки росія використовує її територію для обстрілів України з перших днів повномасштабної війни.

«Треба бути готовими й стежити. У нас незабаром День Незалежності, противник використовує такі дати для «привітань», тому ми маємо бути готовими до цього, не нехтувати жодними сигналами. Загроза нікуди не зникла», — наголосив Ігнат.

Напередодні моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомила, що фіксує ознаки підготовки росіян до масового ракетного удару з території Білорусі в найближчі тижні. Так, останнім часом вони звозять ракети до ЗРК С-300/400 на аеродром «Зябровка».