Ракетні обстріли не вплинули на рішучість українців воювати до перемоги — КМІС

Абсолютна більшість українців впевнена у необхідності продовження збройної відсічі російській агресії навіть попри продовження ударів по цивільній інфраструктурі.

Як свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, таку думку поділяють 86% респондентів (71% повністю згодні і 15% скоріше погоджуються).

Лише 10% виступають за переговори для припинення обстрілів, навіть якщо для цього прийдеться піти на поступки росії.

При цьому на заході, півдні та у центрі країни кількість прихильників продовження збройної боротьби майже однакова — у межах 89-86%. На сході цю думку також підтримує більшість населення (69%), однак третина (29%) виступає за переговори.

«Якщо метою терористичних обстрілів українських міст для росії було посіяти паніку, зневіру та примусити українців капітулювати, то ми знову бачимо, як росія «блискучо» реалізовує свої цілі […] Всенародний біль від втрат та руйнувань не залякує людей, а каналізується «у гнів і злість на ворогів». Український народ зберігає потужну єдність і стійкість та готовий продовжувати боротьбу до перемоги», — прокоментував результати опитування заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Опитування проводилося 21—23 жовтня 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано тисячу респондентів, що живуть у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До апокаліпсису далеко. Голова «Укренерго» впевнений що рф не вдастся погасити енергосистему України