Ракетний обстріл Києва: дві жінки та дитина загинули біля зачиненого укриття (оновлено)

Уночі 1 червня від час обстрілу Києва внаслідок падіння уламків у Деснянському районі на вулиці загинули троє людей. Вони не змогли потрапити до зачиненого укриття. Про це очевидці розповіли Суспільному.

«Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, і в той момент прилетіло. Були жінки, діти. Але ніхто не відкрив», — розповів журналістам Ярослав, чоловік загиблої жінки.

Сам він не постраждав, оскільки побіг просити з іншої сторони будівлі, щоби відкрили двері. З загиблою дружиною разом була дитина. Вона, на щастя, уціліла.

київ вибух поліклініка

київ ракети 1 червня

Уламки впали за десять хвилин після оголошення повітряної тривоги.

У поліції повідомили, що загалом у Деснянському районі внаслідок обстрілу поліклініки загинули троє людей — 33-річна жінка та 34-матір з 11-річною донькою. У КМВА раніше інформували, що у цьому ж районі поранення отримали 10 осіб. 

поліклініка київ ракети 1 червня

ОНОВЛЕНО 8:30

Інформацію про зачинене укриття у поліклініці підтвердив мер Віталій Кличко. За його словами, до медзакладу виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують чому не було доступу до укриття.

«Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно», — заявив мер.

ОНОВЛЕНО 9:24.

Голова Деснянської районної адміністрації Дмитро Ратніков також прокомендував загибель людей. 

«За повідомленням директора полікліники № 3, працівником нічної зміни був відкритий центральний вхід. Частина мешканців опинилися в укритті, частина ні. 3 особи біля укриття загинули», — розповів він.

Водночас у поліції повідомили про відкриття справи за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.  

Нагадаємо, за даними Генштабу, росіяни випустили по Києву десять ракет з ОТРК «Іскандер». Сили ППО збили усі цілі, однак уламки спричинили руйнування та вбили трьох жителів столиці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 1 червня 2023 року