Ракетний удар по Одеській і Миколаївській областях: що відомо (оновлено)

В ніч на 26 липня російські війська завдали ракетного удару по півдню України: в Одеській області влучили у приватні будівлі, у Миколаївській — у портову інфраструктуру.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

«По півдню України нанесено масований ракетний удар, в тому числі  із застосуванням авіації, з напрямку Чорного моря. Випущено кілька ракет повітряного базування», — йдеться у повідомленні.

У Одеській області окупанти влучили в приватні будівлі прибережних сіл. Попередньо, постраждалих немає.

У Миколаївській області атаковано портову інфраструктуру. Водночас по Миколаївському району завдано удару із ЗРК С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини.

Є влучання в авторинок та інші території передмістя. Інформація про масштаби руйнувань та постраждалих уточнюється.

Оновлено

Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА, в ефірі телемарафону уточнив, що по місту випустили 18 ракет — 12 ракет типу С-300 і 6 ракет Х-59 з літаків стратегічної авіації. Частину з них знищили сили ППО.

«Не всі вони влучили в ціль — частину збили, частину — ні. Але внаслідок ударів тих, що влучили в критичну інфраструктуру та підприємства, обійшлося без людських жертв», — зазначив Кім.

За його словами, внаслідок вранішнього обстрілу, зокрема, зруйновані три секції залізничного мосту, зазнали пошкоджень споруди автопідприємства та інші цивільні об’єкти й приватні будівлі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Донецьку після серії вибухів загорілася нафтобаза (відео)