Ракетний удар по виробництву «М-ТАС»: знищено великий склад та два цехи (фото)
Нікіта Галка/Суспільне

Внаслідок ракетного удару 2 січня у Києві було зруйновано великий склад із матеріалами та відкрите під час повномасштабної війни виробництво компанії «М-ТАС», яка займається виготовленням спорядження та одягу для військових.

Про це розповів Суспільному керівник маркетингу бренду Олексій Донченко.

Під час обстрілу по цехах компанії вдарили три крилаті ракети Х-101. За словами Донченка, унаслідок пожежі на складах згоріла сировина, якої б могло вистачити на рік роботи. Багато матеріалів ввозились з-за кордону і поновити поставки швидко буде важко.

Також були знищені цех розкрою і цех пошиву, де виготовляли плитоноски. На цьому виробництві процеси були максимально автоматизовані із залучення мінімальної кількості людей.

виробництво м-так

Співробітники компанії внаслідок ракетної атаки не постраждали.

«Усі люди були евакуйовані під час повітряної тривоги, їх всіх організовано вивели, тому ніхто не постраждав. Для нас це головне, що наші всі співробітники всі цілі», — розповів Донченко.

м-тас ракетний удар фабрика

Він додав, що завдані збитки «настільки суттєві, що мало-хто може відновитися після такого». Однак попри це компанія планує відновити виробництво.

«Тому що, перш за все морально, наша місія — забезпечити військових якісним спорядженням та одягом. Ми будемо шукати гроші, будемо шукати нові приміщення, будемо відновлюватись. Цей процес може затягнутися», — наголосив представник компанії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Хакери проникли в систему «Київстар» ще у травні 2023 року — Reuters