Ракетно-ядерні програми Північної Кореї є «серйозною загрозою» безпеці, вважає глава Пентагону

Міністр оборони США Марк Еспер в середу заявив, що ядерна та ракетна програми Північної Кореї несуть глобальну загрозу.

Це сталося після того, як Пхеньян показав раніше приховані міжконтинентальні балістичні ракети на військовому параді.

Поява нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) під час параду на вихідних у Північній Кореї вразила багатьох західних аналітиків. Але чиновники Південної Кореї були набагато більше стурбовані демонстрацією нових ракетних систем багаторазового запуску (РСЗВ) та швидких, маневрених ракет малої дальності, які ідеально годяться для ураження цілей на Півдні.

За повідоменням Reuters, виступаючи перед початком зустрічі з міністром оборони Південної Кореї Сух Вуком у Пентагоні, Еспер заявив: «Ми погоджуємось, що ядерні та балістичні ракетні програми Північної Кореї залишаються серйозною загрозою безпеці та стабільності регіону та світу».

«США продовжують підтримувати безпеку Республіки Корея», — сказав Еспер.

Однак він додав, що Південна Корея та Сполучені Штати повинні знайти справедливіший спосіб розподілу оборонних витрат, щоб він «не падав нерівномірно на американських платників податків».

Президент США Дональд Трамп, який рекламував свої переговори з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, неодноразово заявляв, що Сеул повинен оплатити більшу частку вартості американських військових сил, розміщених на Півдні.

Близько 28500 американських військовослужбовців розміщені в Південній Кореї, що сприймається як стримуючий фактор для Пхеньяна, а також для Китаю.

Державний секретар США Майк Помпео заявив журналістам у середу, що зазроза для Сполучених Штатів що з боку Північної Кореї знижується через політику Трампа. Він аргументував це відсутністю випробувань МБР Пхеньяном минулого року,

 

Північнокорейці готують військовий парад у масках, незважаючи на пандемію коронавірусу