РДК запропонував обміняти полонених на зустріч з губернатором Бєлгородщини (оновлено)

«Російський добровольчий корпус» (РДК) та легіон «Свобода росії» взяли у полон російських військових. Повстанці заявили, що готові «у якості жесту доброї волі» віддати двох полонених в обмін на особисту зустріч з губернатором Бєлгородщини В'ячеславом Гладковим.

Для цього посадовця закликали до 17:00 прийти до храму у селі Нова Таволжанка біля Шебекіно.

«Сьогодні велике православне свято — Трійця. І ми, представники РДК і Легіону, пропонуємо обміняти двох полонених на кілька хвилин спілкування з вами в храмі. Без зброї», — заявили бійці.

Російські добровольці хочуть поговорити з Гладковим про «долю росії» та «нікому непотрібну кровопролитну війну, яка йде вже півтора роки».

Гладков станом на 14:30 на цю пропозицію публічно не відповів.

За кілька годин до цього, бійці РДК опублікували відео, як їхні передові загони заходять до Нової Таволжанки.

Оновлено 17:03

Губернатор Гладков визнав, що у Новій Таволжанці йде дій і назвав російських добровольців з легіону «Свобода росії» та РДК «терористами та фашистами», яких треба «знищувати». При цьому губернатор погодився зустрітися для обміну полоненими, але не у церкві в Новій Таволжанці, а у пункті прикордонному пункті пропуску «Шебекіно».

Перед цим власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що у разі, якщо Гладков не погодиться на переговори, може відправити когось зі своїх високопоставлених найманців, щоби забрати полонених.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Легіон «Свобода Росії» запропонував жителям Бєлгородщини евакуацію в Україну