Речник Ердогана оголосив, що пріоритет Туреччини — членство в Європейському Союзі
Th Defence {ost

Речник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана заявив у суботу, що членство в Європейському Союзі залишається стратегічним пріоритетом для цієї держави.

Ібрагім Калин, як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Ekathimerini, закликав лідерів ЄС відмовитися від своїх ідеологічних і політичних упереджень і розглядати відносини з Туреччиною, використовуючи «стратегічне мислення».

Ердоган заявив, що євроінтеграція лишається стратегічною метою Туреччини. Він оголосив, що Туреччина готова провести попередні переговори з Афінами.

Калин дав коментарі під час переговорів з офіційними особами ЄС в Брюсселі напередодні саміту блоку 10-11 грудня.

Лідери Євросоюзу домовилися на початку жовтня, що вони вживатимуть «відповідні» заходи проти Туреччини на своїй грудневій зустрічі, якщо Анкара не «припинить незаконну діяльність щодо Греції і Кіпру», зокрема відправку суден для розвідки газу у води цих країн.

З того часу в блоці спостерігається зростання напруженості у відносинах з Туреччиною через низку подій. Сталися розширення геологорозвідувальних робіт, образи президента Туреччини Ердогана на адресу свого французького колеги Еммануеля Макрона, а також скандальний візит Ердогана на Північний Кіпр минулими вихідними, який засудили Кіпр і Греція.

Як ми писали раніше, очільник Держдепу заявив, що США і Європа повинні разом відповісти на виклики Туреччини на Близькому Сході.

Також Німеччина пригрозила Туреччині санкціями за провокації у в Східному Середземномор'ї. Лідери ЄС наголосили, що Анкара веде «незаконну діяльність щодо Греції і Кіпру».

Туреччина продовжує спірну місію з розвідки газу в Східному Середземномор’ї