Red Bull та Alyona Alyona влаштували дрифт на Софійській площі в Києві та пошкодили її (оновлено)
КМДА

У вівторок, 10 серпня, на Софійській площі в центрі Києва дві автівки влаштували дрифтінг.

На місці відбувались зйомки, зазначають в КМДА, автівки дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони, просто навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому.

Машини сильно забруднили слідами автомобільних коліс покриття на історичній площі.

У поліції заявили, що за попередньою інформацією, йдеться про зйомки рекламного ролика, які проводилися без узгодження. «Міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення зйомок в історичному центрі столиці, на Софійській площі», — наголосили в КМДА.

Свідченням цього є документ:

Судячи зі сторіс на Instagram-сторінці Red Bull Ukraine, відео знімала ця компанія за участю відомої української реперки Alyona Alyona.

Також компанія позначила сторінки професійних дрифтерів — українця Олександра Гринчука та ірландця Конора Шанахана. Вони обоє опублікували у своїх соцмережах фотографії з місця події.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про хуліганство. В МВС заявили, що учасникам дрифтінгу загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. 

В компанії Red Bull Ukraine пообіцяли Сhas News надати коментар щодо ситуації згодом.

Оновлення від 18:20. Свій коментар надала реперка Alyona Alyona.

«Це не були зйомки реклами чи мого кліпу. В Україну прилетів гонщик Коннор Шанахан, який входить в топ-10 дрифтерів світу. І RedBull разом із ним хотів зняти відео, як вони сказали, до Дня Незалежності України, і вирішили підключити декілька лідерів думок.

Мене запевнили, що всі дозволи в них є, міська адміністрація надала, а по закінченні цього всього приїдуть клінінгові машини, які все відчистять».