Редакція російського опозиційного видання заявила про хімічну атаку
«Новая газета»

Будівля у Москві, в якій знаходиться редакція російської опозиційної «Нової газети», зазнала хімічної атаки.

У приміщеннях зберігається стійкий різкий хімічний запах, який відчувають всі відвідувачі і співробітники редакції. Джерело атаки поки не встановлено. На місці працюють представники МНС, МВС і ФСБ.

На думку співробітників редакції «Нової газети», які вивчали обставини нападу в липні 2017 року на будинок і машину журналістки Юлії Латиніної, запахи дуже схожі. Тоді будинок і машину Латиніної окропили їдким газом невідомого складу з неприємним запахом. «Вони надали нам неперевершену можливість понюхати скунса. В рамках государевої боротьби з крамолою вони окропили всю дачу нудотною хімічною рідиною з ароматом гнилої цибулі, змішаного з не менш чудовим ароматом часнику, лайна і трішечки побутового газу», — писала тоді Латиніна.

Це не перший випадок хімічної атаки на будівлю, в якій знаходиться редакція «Нової газети». У квітні 2017 року редакції надійшов конверт, в якому знаходився невідомий білий порошок. Первинний аналіз показав, що речовина не радіоактивна, конверт ізолювали і відправили на експертизу. 

У жовтні 2018 року невідомі привезли до будівлі редакції «Нової газети» три клітки з вівцями, одягненими в жилети «Преса». За кілька днів до цього до будівлі редакції невідомі підкинули похоронний вінок з погрозами на адресу журналіста Дениса Короткова. Після цього там само була виявлена ​​корзина з відрізаною головою барана з погрозами на адресу вже всієї редакції. 

Пранк року. Навальний стверджує, що дзвонив агенту ФСБ, який мав завдання його вбити