Редколегія The New York Times закликала Байдена знятися з виборів
CNN

Редколегія The New York Times закликала президента США Джо Байдена відмовитися від участі у виборах, а Демократичну партію знайти іншого кандидата, яким зміг би перемогти Дональда Трампа.

У колонці під назвою «Щоби служити своїй країні, президент Байден має залишити гонку», журналісти наголошують, що Трамп «становить значну загрозу для демократії» і «не заслуговує на довіру суспільства».

Водночас вони зазначають, що Байден був «чудовим президентом» і під його керівництвом «нація процвітала», але найбільша послуга, яку він зараз може зробити державі, — оголосити, що не балотуватиметься на другий термін.

Автори пояснюють, що Байден на теледебатах виглядав «як тінь великого державного службовця» і йому не один раз доводилося докладати зусиль, щоби довести речення до кінця.

«Партія (Демократична — ред.) не має причин ризикувати стабільністю та безпекою країни, змушуючи виборців обирати між недоліками Трампа та недоліками Байдена. Занадто ризиковано робити ставку на те, що американці проігнорують або не звернуть уваги на вік і неміч Байдена, які вони бачать на власні очі», — йдеться у заяві.

У зв'язку з цим редколегія NYT закликала демократів «поставити інтереси нації вище за амбіції окремої людини», визнати, що Байден не може продовжувати гонку, і запустити процес вибору іншого кандидата.

Водночас у журналісти наголосили, що у разі, якщо цього не станеться, то вони однозначно будуть підтримувати Байдена у протистоянні з Трампом.

27 червня пройшли перші теледебати 81-річного Байдена і 78-річного Трампа. Після цього американські медіа та користувачів соцмереж почали мосово писати, що чинний президент вже застарий для другого терміну у Білому домі.

Сам Байден президент після цього визнав, що вже «не молодий», але запевнив, що готовий і надалі виконувати обов'язки президента.

«Я знаю, що я не молодий, якщо говорити відверто. Я вже не ходжу так легко, як раніше. Я не говорю так гладко, як раніше. Я не сперечаюся так добре, як раніше. Але я знаю, як говорити правду. Я відрізняю добро від зла. Я б не балотувався знову, якби не вірив усім серцем і душею, що зможу виконувати цю роботу. Тому що, чесно кажучи, ставки зависокі», — сказав Байден на передвиборчому заході у Північній Кароліні.


 


 

і».