Регулятор офіційно попросив уряд удвічі підняти тариф на електроенергію з 1 червня

В Україні з 1 червня можуть удвічі підвищити тариф на електроенергію — до 2,88 грн/кВт-год. Встановлення об'ємів споживання із пільговою ціною при цьому не передбачає.

Лист з відповідною пропозицією до Кабміну направила Національна комісія, відповідальна за державне регулювання в галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

Про це пише Енергореформа, яка змогла ознайомитися з документом.

«НКРЕКУ подає пропозиції щодо внесення змін до положення про спецзобов'язання щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року з впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 грн/кВт-год з ПДВ», – йдеться у листі до Міненерго за підписом в.о. голови регулятора Руслана Кайдаша.

НКРЕКУ пояснила, що запровадження таких змін дозволить покращити фінансові показники Енергоатому та Укргідроенерго. Також наголошується на необхідності поступового наближення тарифів до ринкової ціни на електрику, яка зараз складає близько 6 грн/кВт-год.

Видання з посиланням на джерело в уряді пише, що Кабмін, імовірно, найближчими днями підтримає запропоноване підвищення тарифів.

Раніше голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський казав, що тарифи необіхдно підвищити, щоби профінансувати відновлення пошкодженої під час обстрілів енергоінфраструктури.

Нагадаємо, тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год при місячному споживанні 250 кВт-год та 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ) при споживанні обсягів, що перевищують цей показник.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відключення електроенергії влітку та восени 2023 року: до чого готуватися українцям