Президентські рейтинги Зеленського і Порошенка зросли
УНІАН

Якби вибори до Верховної Ради відбулись найближчим часом, то п'ятивідсотковий прохідний бар'єр подолали б чотири партії. Це — «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Опозиційна платформа — За життя» і «Батьківщина». А на президентських виборах переміг би Володимир Зеленський, чий рейтинг зріс порівняно з останнім опитуванням. 

Згідно з результатами опитування, проведеного Центром Разумкова, партія «Слуга народу» трохи покращила свій рейтинг — 18% від всіх опитаних у березні проти 15% у лютому. «Опозиційна платформа — За життя» за місяць втратила 1% рейтингу, зараз цю партію підтримує 13% опитаних. «Європейська солідарність», навпаки, набирає рейтинг, і сьогодні за цю партію віддали голоси 13% опитаних. Рейтинг «Батьківщини» майже не змінився — її підтримують 7% опитаних.

Разом із рейтингом партії «Слуга народу» зросла підтримка і Володимира Зеленського. Наразі за нього готові віддати голоси 19,2% всіх опитаних. Місяць тому цей показник складав 16%. Також зріс рейтинг Петра Порошенка — на 1,5% і складає 13,5%. Рівень підтримки Юрія Бойка та Юлії Тимошенко не змінився — 12,6% і 7,8%, відповідно.

Цікаво. що ставлення українців до подій в нашій державі поліпшується. Вже 18% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі. Місяць тому ця цифра складала 14%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Битва соцопитувань. Українці найбільше довіряють Зеленському і Кличку, каже соцгрупа «Рейтинг»