«Рекордний хабар»: екснардепа Микитася викрили на спробі підкупу мера Дніпра

Сьогодні, 18 жовтня, НАБУ і САП викрили колишнього нардепа Максима Микитася на спробі підкупу мера Дніпра Бориса Філатова за €22 млн.

У Національному антикорупційному бюро зазначили, що це одна з рекордних сум хабара, яку зафіксували правоохоронці в Україні.

За даними слідства, експосадовець запропонував гроші Філатову за укладення контракту на будівництво метрополітену в Дніпрі поза конкурсом із компаніями.

Кошти Микитась обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту — до 2027 року.

«Лояльність» мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку», — зазначили у НАБУ.

Експосадовця затримали, зараз вирішують питання про повідомлення йому підозри.Справу порушили за заявою мера Дніпра Філатова.

Максим Микитась — нардеп VIII скликання та колишній посадовець державної компанії «УкрБуд». У НАБУ додають, що він є обвинуваченим в іншій справі за фактом заволодіння 81 млн грн Нацгвардії, яка слухається у суді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Слуга народу» Кузьміних викинув у вікно обвинувальний акт від НАБУ і втік (відео)