Рекрутинг не замінює мобілізацію, служитимуть не тільки ті, хто хочуть — Міноборони

Запровадження рекрутингу до лав Збройних сил не замінює, а лише доповнює мобілізацію в Україні. Про це речник Міноборони Ілларіон Павлюк заявив в ефірі телемарафону.

За його словами, в українців на тлі розмов про рекрутинг може сформуватися хибне враження, що відтепер країну буде захищати «тільки той, хто хоче, а хто не хоче, тому не треба».

Павлюк підкреслив, що рекрутинг — це передусім один із способів набору до ЗСУ. Він дозволяє добровільно, не чекаючи призову по мобілізації, доєднатися до армії та самостійно обрати бажану спеціальність.

«Але це не може означати, що служитимуть лише тільки ті, хто хочуть і що тепер можна обрати тільки не бойові спеціальності, попри те, що у війську справді велика потреба в різних спеціальностях», — наголосив Павлюк.

Він додав, що за допомогою рекрутингу Міноборони зацікавлене набрати якомога більше людей. Проте у будь-якому випаду для захисту України «все одно доберуть ту кількість людей, яка потрібна», зокрема й завдяки мобілізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони завершило верифікацію реєстру військовозобов’язаних