Ремонтував окупантам «Смерчі»: СБУ затримала колаборанта з Луганщини
СБУ

Служба безпеки затримала ще одного колаборанта, який працював на окупантів у період захоплення Сватівського району Луганщини.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисником виявився колишній працівник мiсцевого фермерського господарства. Під час окупації він запропонував окупантам свою допомогу.

Чоловік влаштувався на рембазу окупаційного угруповання, адже мав технічні навички. Там він ремонтувавросійську військову техніку, зокрема РСЗВ «Смерч»,  пошкоджені бронетранспортери та вантажні автомобілі, що перевозили боєприпаси.

Також зловмисник допомагав загарбникам будувати на території громади бліндажі.

За співпрацю з ворогом колаборант сподівався увійти до керівного складу місцевої окупаційної адміністрації рф. Але «посаду» він так і не отримав, бо восени 2022 року захисники звільнили селище. Зрадник втік до Дніпра, де переховувався під виглядом переселенця.

Співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали в орендованій квартирі. Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала у Запоріжжі двох братів, які готували обстріли «Мотор Січі» (відео)