Ремонтував танки рф під час боїв за Харків: СБУ затримала ворожого поплічника
СБУ

Служба безпеки викрила ще одного російського пособника, який співпрацював із загарбниками у період окупації Харківщини.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисником виявися працівник заводу у Богодухівському районі. Після захоплення громади він погодивсядопомагати військовим рф і відновлювати їхню бронетехніку.

Передусім він ремонтував бойові спроможності російських танків, бойових машин піхоти та колісних транспортних засобів, які ЗСУ підбили під час боїв за Харків.

Також ворожий поплічник «здавав» окупантам місцевих жителів, які чинили спротив агресії рф. Потім загарбники викрадали їх та ув’язнювали їх до катівень, де піддавали жорстоким тортурам.

Крім того зловмисник інформував окупантів про домівки громадян, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Загарбники разом зі своїм пособником вдиралися туди і повністю розграбовували їх.

За «допомогу» командування рф дозволяло чоловіку вільно пересуватися по місцевості та забирати собі частину награбованого майна.

Після звільнення регіону фігурант намагався «залягти на дно», але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Фігурант перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.